Ulla på film

Portrætfilm

I sommeren 2020 mødtes jeg med journalisten Louise Heyman i mit sommerhus ved kysten nord for Svendborg.
Vi fik en lang snak om mine inspirationskilder og arbejdsmetoder og det er blevet klippet sammen til en film på godt 11 minutter, som giver et godt indblik i en række emner som ligger mig på sinde.
Samtidig får du oplevet hvordan jeg arbejder med brændefyret porcelæn.

For musikken står Peter Kohlmetz Møller og min mand, Sten Georg, har filmet og redigeret.

Stumfilm i butikken

I butikken her i Svendborg har jeg en lille film kørende, som viser hvordan jeg fremstiller et konkyliekrus. Den er stum, da den er beregnet på at blive set i butikken. Varigheden er godt 6 minutter og giver et godt indblik i arbejdet med lertøjet.
Igen er det Sten Georg som har filmet og klippet. Optagelsen er fra 2010.

Sammen med Signe Ryge i værkstedet

På Tomandshånd

I foråret 2013 blev jeg kontaktet af Signe Ryge fra TV2 Fyn, som spurgte om hun måtte komme og lave en halv times udsendelse med mig. Den blev optaget i marts og sendt kort efter.
For at kunne vise min arbejdsproces så detaljeret som muligt, aftalte vi at jeg skulle vise fremstillingen af et søpindsvin.

Derfor lavede jeg en række stadier af det færdige søpindsvin, så vi havde mulighed for at vise en fortløbende proces. Det er unægtelig lidt af en udfordring at være på uafbrudt i 28 minutter, mens man både arbejder med sit håndværk og redegør for de tanker og overvejelser der er gået forud.
Og sørger for at få det hele med og iøvrigt undgå at træde vande...

Resultatet ligger frit tilgængeligt på TV Fyns hjemmeside og er absolut seværdigt.