Brænding november 2020

En træbrænding er først 6 ugers arbejde med at dreje og modellere alle de emner som skal til for at fylde ovnen. Her bruger jeg primært porcellænsler, kun de store Fungiakrukker bliver lavet i stentøj.  Selve fyldningen af ovnen tager 7 timer, og her bruger jeg alle min erfaringer og iagttagelser fra tidligere brændinger. Det er absolut ikke ligegyldigt, hvor emnerne står - man kan drage fordel af, at nogle ting skygger for hinanden og at andre får "the full monty" og påvirkes af kraftige ildstrømme og sodaflejringer.
Selve brændingen er 23 timers intenst arbejde med at fylde brænde og nurse ilden.

Som det fremgår af vores Kiln Log til venstre bruger vi Cones 8-9-10-11 og 12, vi fyrer med hardwood og softwood og body-reducerer ved både 1175 og 1235 grader.
Hen imod slutningen bliver der også to gange sprøjtet flydende soda ind, som omgående fordamper og sætter sig glasur på emnerne og fastholder den forandring som er sket.

Når toptemperaturen er nået, bliver indfyringshullerne lukket til. Og så går vi ellers i tre dage og bider negle af spænding, mens ovnen køler ned  indtil vi igen kan åbne den.Har du set:

Påskeudstilling i Ringe

Udstilling i Flensburg

Få mit nyhedsbrev