Porcelænslamper

Mine små porcelænslamper har efterhånden den enkle poesi som jeg har stræbt efter, og er klar til at blive lukket ud i virkeligheden – og ind i en mørk korridor som trænger til en særlig stemning...
De er ikke store - denne her er 10 cm bred og 7 cm høj.

I perioder har jeg i udviklet små lamper i porcelæn. Porcelænets sprødhed og tranparens udfordrer mig til at fortolke nogle af de poetiske livsformer jeg møder på revene rundt om i verden – eller i de danske farvande.

Fra gopler til kuffertfisk håndbygger jeg lamperne en ad gangen, trykker dem tynde ud fra en porcelænskugle eller skærer dem til efter en papskabelon og samler stykkerne.

Ved at udforme hver enkelt lampe som unika er de i en konstant udvikling og forandrer sig i modsætning til støbte arbejder.

Det spændende er at kuffertfisk, gopler og andre havdyr har flere udtryk. I mørket glødende med LED-pæren tændt; eller i dagslyset, hvor porcelænets blege blå toner giver en helt anden oplevelse.
Tanken er at man kan skabe sit eget ocean med de hav-elementer der passer den enkelte; noget som gør et mørkt hjørne, et badeværelse eller et andet rum til noget særligt.

En tørret kuffertfisk bliver pludselig meget anderledes, når man kaster lys op i den.
Så dukker skelettet frem og afslører, hvordan den er bygget op af et gitternet af fiskeben, overtrukket med fint skind.Har du set:

Marmeladekrukke

Kunst i Kirker

Få mit nyhedsbrev