Padderokvase

Padderokken har eksisteret på jorden i 350 millioner år og er en af de ældste, endnu eksisterende planter man kender.
Det er en uanselig, kiselholdig plante, der hvert år vokser frem som to slags skud: Først et ugrenet, brunligt forårsskud, der bærer sporehuse, og når det er dødt, et grønt, sirligt, forgrenet, sterilt sommerskud.
I toppen af de tørre forårsskud dannes der i hvert »aks« store mængder sporer.
Planten er kendt som en nyttig lægeplante med vanddrivende egenskaber. I oldtiden var den anerkendt som et blodstillende middel, mens man i middelalderen fortrinsvis brugte den mod hoste, dysenteri (»blodgang«), urinvejssten og gigt.
Jeg kunne ikke rigtig dy mig for at prøve at putte en lille blomst i sådan én, så derfor kom Padderok-vasen til verden.

Priser fra 500.-Har du set:

Marmeladekrukke

Marmeladekrukke

Kunst i Kirker

Kunst i Kirker

Få mit nyhedsbrev