Hajægfad

Jeg har her forsøgt at skabe et fad, som afspejler den dramatik, som udtrykkes i hajæggets form. Hajens æg har frynser i begge ender, som danner guirlander der klamrer sig til tang og andre æg og hjælper med at danne klynger på havbunden.

Dets delvist transparente struktur viser hvordan det er opbygget med langsgående stivere eller fibre, som er med til at styrke og stabilisere formen.

I mine hajægfade har jeg ført dette konstruktionsprincip igennem, dels i dekorationen og dels i den fortykkede kant som er med til at stabilisere og styrke den keramiske udgave. Udover at være dekorativ er formen en spændende beholder til servering af f.eks. skaldyr, og for de små fades vedkommende tager stenbiderrogn og kaviar sig indbydende ud.

Hvert enkelt fad er formet individuelt i hånden og farver og dekoration er i konstant udvikling. Præcis om de natulige forlæg varierer de derfor meget i udtryk fra fad til fad.Har du set:

Marmeladekrukke

Kunst i Kirker

Få mit nyhedsbrev