Gyldne rejefølehorn

Rejeskål-gulddekoreres-02-web

Rejeskålen er først fuldendt, når det sidste penselstrøg er lagt med flydende guld.

 

Jeg bruger ind imellem det kostbare og efterhånden sjældne polérguld på nogle få ting i min produktion. Rejeskålen skal f.eks bare have de smukke gyldne penselstrøg.

Når de lægges på den glasurbrændte skål som “reje-følehorn” er det en rødbrun flydende masse som lægges på den mørkeblå overflade og den rosa reje. Det er næsten kun til at se, hvis en stærk belysning fanger den lille refleks i den våde malbare masse.

Skålen brændes i ovnen, så guldet smelter ind i skålens overflade og Gummi Arabicummet (der smidiggør massen), forsvinder sammen med den karakteristiske lugt af brændt gummmi. Når skålen tages ud af ovnen glinser guldet kun svagt – men jeg kan få det til at stråle når jeg polerer på det med en finger.