Velkommen

Du kan sætte billedkavalkaden på pause ved at lade cursoren hvile over billedet

SONY DSC

Velkommen til Ulla Sonne Keramik

Mit speciale er unikke keramiske objekter, skabt i højtbrændt lertøj. Arbejderne udspringer fra en fortælling om den måde vi spiser på, og nyder, sanser, oplever og mindes stemninger på.

Tingene er oftest skabt ud fra mine egne behov for at iscenesætte både hverdags- og festmåltider. Jeg indtænker næsten altid madvarer som “beboere” i mine fade, skåle, krus, tallerkener, lågskåle og kander. Om det så er med eller uden pigge, så bydes maden velkommen.

Dekorationer og farver er udført så der er rum til at brugeren også kan deltage i udtrykket af den madvare der serveres.
Og er der pigge på låget, kan en del af måltidet anbringes der; frugt til dessert, rejer til suppe, snacks til dressinger etc.

Da det er unika, er arbejderne i konstant udvikling. Som ordet indikerer er de alle forskellige.
I virkeligheden drejer det sig om de resultater og delelementer der kommer ud af mit “eksperimentarium”. Jeg leger og fabulerer – og arbejder. Grænsen er flydende og jeg tillader mig selv at overdrive mine idéer ved at prøve både det smukke og det frastødende. Det er mit rum og det udvikler mit mod.

Somme tider slipper nogle væsener ud fra eksperimentariet som er underlige, men alligevel ikke til at kassere, fordi der egentlig er et eller andet interessant ved dem. Jeg kalder dem “Freaks”.
De er lidt skæve, har deres eget liv – men er også en del af den samme historie.

Fund, fortælling, håndværk, underfundighed