Tilbage til Halgrimms gamle hvalpeside
 
 
 
 
Halgrimm's E-kuld

Med Galtanes Gloi som far, fødte Skovridergaardens Vina sit tredje kuld torsdag d. 25. april 2002.

Hun fik 4 store, levestærke og ensartede hvalpe. Fødselen foregik ret hurtigt og uproblematisk. Hvalpene havde en utrolig appetit, og fandt straks frem til patterne, hvor de stort set har hængt lige siden.

Vina nyder sit kuld og har den erfarnes mors ro og kølige overblik. Hun forlader kun nødigt sin fødekasse.

Når hvalpene er helt nye, har de oftest lyserød hud på snuden. I løbet af de næste uger vil de gradvis blive sortprikkede for til sidst at få helt sorte snuder.

Med kun fire i kuldet er der rigeligt med mælk til alle
To to dage gamle helt nye hanner slapper af hos mor Alle 4 hvalpe har veludviklede dobbelte ulvekløer på bagbenene, og tæven har sågar dobbelt vildtklo på det ene forben.
Den lille tæve vil med tiden vokse sig rigtig flot, selvom det kan være lidt svært at få øje på lige nu... Vina slikker de nyfødte, endnu våde hvalpe, så de hurtigt bliver tørre og fine.
1 uge gamle:

Efter bare en enkelt uge har alle hvalpene mere end fordoblet deres fødselsvægt. De trives helt efter bogen, med en opmærksom og allestedsnærværende mor.

På billederne nedenunder ser man hvordan de trives

En hel kurv fuld af trygge hvalpe
Selv de hvalpe som var temmelig lyserøde om snuderne i starten, er nu begyndt at få de rigtige sorte snuder
Vina tager sig meget omhyggeligt af sine børn Dagene går med at spise og sove, spise og sove og sove...
Godt 2 uger gamle:

De har nu mere end tredoblet deres fødselsvægt. På 12-13 dagen fik de øjne, men kunne dog ikke se endnu. Det tager et par uger før synet udvikler sig, så de kan mere end skelne skygger.
Samtidig blev de mere udadvendte og opfattede hinanden på en ny måde - de udforsker og leger med hinanden.
De kan nu både logre, knurre og gø, og de kan bruge næsen og vejre, når Vina eller vi er i nærheden, og søger så over i vores retning for at slikke og smage os.

De vokser og vokser, men kan stadig være i kurven. (De kommer kun i kurven, når der skal skiftes i deres kasse). Nu har alle fire hvalpe fået øjne - og navne. De kommer til at hedde Edda, Elrond, Eldur og Engill. Vi prøver så vidt muligt at give dem islandske navne - og helst nogle som passer til deres temperament eller udseende.
Vi har lavet en "mødregruppe" af de kommende hvalpekøbere, som samles hos os en gang om ugen for at beundre de små - og lege med dem, så de bliver trygge ved mennesker.
Hvalpene syntes at det var en glimrende ide - og fandt hver en arm at sove på. Her er det Edda som er gået omkuld.
16 dage gamle er der gang i legen. Her er Eldur og Elrond ved at øve sig i boksning.
Godt 4 uger gamle:

Hvalpene har fået hørelse og tænder. Og de er blevet ret så mobile og aktive. De sover stadig en del, men langt fra så meget som i de første 3 uger. Man begynder svagt at kunne fornemme deres personlighed. Enkelte begynder at gå på opdagelse i de tilstødende rum i huset. De kommer på skovtur i haven og nyder det sommerlige vejr sammen med alle de voksne, som de er glade for at være sammen med.
Deres kravlegård er nu blevet rykket op i stuen så de får hørt fjernsyn, radio og andre almindelige hjemlige støjkilder.

Skovtur i det grønne med mor og tante (halvsøster) Bjalla.
Elrond lærer hvordan en rigtig hanhund skal se ud og får lagt brynene i de rette folder.

Her mellem tredje og fjerde uge opfordrer Vina for alvor hvalpene til leg. De mindst aktive får en ekstra omgang og bliver aktiveret specielt meget. Her er det Engill og Eldur som er i ilden.
Edda filosoferer over hvad det egentlig er for en gigantisk størrelse som ligger her.
Til toppen af siden