Girlpower i kælderen!

Myra er en bestemt og selvbevidst dame, så hun valgte 8. marts - kvindernes internationale kampdag - til at føde fire hvalpe. Og for at det ikke skulle være løgn var det 4 tæver!

Det var 4 meget kraftige og ensartede tæver, hvad vægt og drøjde angik. De er livlige og har en stor appetit på alt, bl.a. har de allerede forladt fødekassen et par gange...

2 uger gamle -23/3
6 uger gamle -21/4
Myra puster ud efter at have født den første hvalp, som endnu er lidt i tvivl om vejen til mælkebaren
Den sidstfødte er tilsyneladende en rigtig lyserød dame, men det varer kun en stakket frist. I løbet af et par uger er hun fuldt sortpigmenteret i de lyserøde partier. Den hvide stribe vil hun dog beholde resten af livet.

1 uge gamle

Tilsyneladende er der kun sket små forandringer, og dog:
De har nu mere end fordoblet deres fødselsvægt og er blevet så mobile at de kan kravle fra den ene ende af fødekassen til den anden, og på den måde regulere deres varmetilskud. Der ligger en varmepude i den ene ende.
Knurhår er vokset frem hele vejen rundt om snuden og det er med til at øge deres orienteringsevne.

Samme hvalp som lige ovenfor, en uge senere, 16. marts. Pigmenterne ved at dukke op på snuden.
Tungen er blevet længere og hvalpene begynder så småt at kunne slikke. I løbet af en god uges tid vil de være i stand til at slikke ting i sig.

Lugtesansen er også blevet bedre og man kan høre deres små snuselyde når de prøver at finde patterne.

En madame Castafiore i svøb?

I virkeligheden er det et eksempel på at de dæmpende signaler er begyndt at udvikle sig.
Ved at gabe signalere den til sine omgivelser at den er ufarlig og er derved med til dæmpe de påvirkninger den bliver udsat for.
Den samme adfærd genkender man hos den voksne hund som benytter sig af en lang række dæmpende signaler med gaben som blot et af virkemidlerne.

4 fede damer
Familiens sorte fårehund, med fine hvide handsker. I løbet af de næste uger skifter pelsen farve, så selvom hun vil beholde en del af det sorte i hovedet, vil hun blive det vi kalder for en "rød" hund.
Ligesom babyer falder hvalpene hurtigt til ro når de bliver taget op og holdt i et fast greb, tæt ind til kroppen.